Blog

Prečo práve rannakava.sk






Človek nikdy nevie, akú aktivitu vo svojom živote vykoná, aby bol bližšie pri samotnom procese alebo výrobe, či distribúcii rôzneho druhu tovaru, o ktorý má záujem.

Arabica alebo Robusta ?





Rozšírené názvy, ktoré poznajú asi všetci Arabika (Coffea arabica) a Robusta (Coffea Canephora). Čo znamenajú, aký je medzi nimi rozdiel ale aj veľa iného sa dozviete v tomto článku. S kávovníkovým krom, ktorého plody sa nazývajú čerešne sa stretávame najmä v tropických a subtropických oblastiach po celom svete. Pestuje sa vo viac ako 80 krajinách sveta. Podľa druhu dorastajú niektoré kávovníky až do výšky 15 metrov. Vyklíčenie semienka kávovníka trvá 3 až 4 týždne. Prvú úrodu však prinesie až po viac ako 3 rokoch. Plody dozrievajú v rozmedzí 9 až 15 mesiacov a preto sa zbierajú postupne.

Zrnková alebo mletá káva





Rozhodnutie predaja mletého kávového zrna sa u nás neujalo, pretože kvalitatívny rozdiel medzi zrnkovým a mletým kávovým zrnom je naozaj veľký. Naša ponuka pre Vás musí mať 100% kvalitu, aby ste ocenili to, čo si kúpite. Počas praženia kávového zrna prebiehajú rôzne chemické reakcie a procesy, ktoré dávajú káve jej pravú chuť a arómu. V prvom rade karamelizuje cukor, následne sa tvoria a odbúravajú rôzne kyseliny. Bielkoviny sa menia na peptidy, ktoré sa vylučujú ako olej a najmä vďaka týmto aromatickým olejom sa pri pražení uvoľňuje typická vôňa a chuť našej kávy - uvedený proces nazývame Maillardova reakcia.

Zobrazenie 1 až 3 z 3 (1 stránok)