PURA - fľaša na celý život

PURA - fľaša na celý život

Zdravá fľaša = 100% plastic free fľaša. Toto bol hlavný argument, pre ktorý sme sa rozhodli priniesť fľašu Pura bližšie k vám. Pretože sme chceli pre vás a vaše deti to najlepšie. Výrobca Pura fliaš v USA razí heslo: „One life…One BottleTM“, čo je zároveň systém, pri ktorom môže rodič ľahko vymeniť silikónový uzáver na fľaši, keď je dieťatko pripravené na ďalšiu fázu života. Takýmto spôsobom prejde od fľaše s cumlíkom ku fľaši s náustkom, so slamkou, neskôr ku športovému uzáveru. Dokonca s použitím tesniaceho disku môžete prenášať drobné občerstvenie. Čiže „jeden život…jedna fľaša“.

Čo, povedzme si otvorene, šetrí rodičovskú peňaženku a zároveň pomáha udržiavať našu planétu a oceány čistejšie. Zdravá fľaša Pura má vo svojom portfóliu fľaše s tepelnou izoláciou aj bez nej. Odlíšite ich vďaka rozdielnemu tvaru a nápisu INSULATED na termo fľaši s izoláciou. Hoci vyzerajú byť rovnako veľké, objem termo fliaš je vďaka zdvojenej stene s vákuom menší (260ml vs. 325ml).

Zdravá fľaša Pura je jediná, ktorá získala certifikát NonToxic Certified. Každá zložka je preskúmaná vedcom a výrobky prešli skríningom zložiek v laboratóriu, kde sa skúma vzájomné pôsobenie zložiek vo výrobku. Môžete si byť preto istí, že do nápoja sa neuvoľňujú žiadne škodlivé látky, toxíny a ani príchute a pachy. Fľaše sú vyrobené z antibakteriálnej nerezovej ocele a ostatné časti zo silikónu najvyššej medicínskej kvality.


Poďme si rozobrať tieto dva materiály…

Pri práci s potravinami sa v gastronómii a potravinárstve musia používať hygienicky nezávadné materiály. Najčastejšie ide o nerezovú oceľ, hovorovo antikor. Nehrdzavejúca oceľ je vysoko legovaná (legovanie znamená pridávanie legujúcich prísad do vsádzky alebo do tekutého kovu, aby sa dosiahlo predpísané chemické zloženie) chrómom, niklom, mangánom a inými prísadami. Práve chróm robí z ocele nehrdzavejúcu, to znamená že je odolná voči korózii. O tom, aký pomer jednotlivých zložiek sa v oceli nachádza, hovorí jej číslo. Napr. oceľ použitá vo fľaši Pura obsahuje materiál, ktorý je možné recyklovať neobmedzene, a to bez straty na kvalite (primárna aj sekundárna oceľ majú identické vlastnosti). Vďaka recyklácii sa za posledných 40 rokov znížila produkcia CO2 pri výrobe ocele o polovicu.

Silikón je vyrobený z kremíka a kyslíka. Kremík je tvrdá, krehká kryštalická pevná látka s modrošedým kovovým leskom, ktorý je hlavnou zložkou piesku. Oxid kremičitý – hlavná zložka silikónových výrobkov je bezpečná na používanie v medicíne, aj potravinárstve. Je hypoalergénny a používa sa v chirurgickom prostredí. Jeho obrovským plusom je, že na rozdiel od plastov, je odolný voči vysokým teplotám a je možné ho zahrievať a používať bez uvoľňovania nechcených látok. Preto je možné ho bezpečne využívať pri varení a pečení. Silikónová guma nereaguje s jedlom, ani nápojmi. Silikón dokáže vydržať extrémne výkyvy teplôt. Tak, ako odoláva vysokým teplotám bez tavenia, vydrží aj mráz bez prasknutia. Pura fľašu tak môžete naplniť čajom, kávou alebo hoci aj polievkou a vziať so sebou na cesty. Tekutina ostáva teplá po dlhé hodiny.


Článok prebratý: https://likegroup.eu/pura-jeden-zivot-jedna-flasa/